‘OKULLAR HAYAT HAYAT OLSUN

‘OKULLAR HAYAT HAYAT OLSUN

KAYSERİ'DE ‘OKULLAR HAYAT HAYAT OLSUN' PROJESİNİN PROTOKOLÜ İMZALANDI - Kayseri'de okulların örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediyelerle işbirliği içinde topluma hizmet sunan merkezler haline dönüştürülmesi ve kamu yönetimi aygıtı olan merkezi ve ye

Konu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve gönüllü belediyelerin katılımıyla yürütülecek olan 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında, ilimizde Vali Mevlüt Bilici'nin başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

Ayrıca ilimizde 12 ilçemizde 70 okulu kapsayacak şekilde protokoller imzalanarak uygulamaya konuldu.

 Okullar Hayat Olsun Projesi il genelinde Millî Eğitim Bakanlığının ilgili taraflarca imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde 5 yıl süreyle uygulanacak olup uygulama süreci sonucuna göre protokollü taraflarca uzatılabilecektir” dedi.

 Protokolün amacıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Okullarımız toplum hizmetine açılacak, Okul bahçeleri düzenlenecek ve ağaçlandırılacak.

 Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerinin, kütüphanelerinin, bilgi teknolojileri sınıflarının, çok amaçlı salonlarının, konferans salonlarının, spor salonlarının ve okul bahçelerinin belediyelerle işbirliği içinde velilerin ve mahallelinin hizmetine açılması sağlanacak.

 Okulların öğrenciler ve yetişkinler için birer ‘hayat boyu öğrenme merkezi' ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkân veren ‘yaşayan güvenli alanlar' haline dönüştürülecek.

 Okullardan gündüz saatlerinin ancak yüzde 30'u civarındaki kısmında yararlanılması sağlanacak.

 Okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması ve ağaçlandırılması sağlanacak.

 Çocuklar ve gençler için yeterli oyun ve spor alanlarının bulunması sağlanacak.

 Mahallelinin öğrenme, eğlenme ve dinlenme aktiviteleri için okul bahçeleri alanları kullanılacak. Belediyelerin toplumun ekonomik, sosyal ve fiziki kalkınmasından sorumlu belediyecilik anlayışı gereği eğitimden sağlığa, spor aktivitelerinden zararlı alışkanlıklarla mücadeleye kadar birçok alanda toplumsal sorumluluk gereği hizmet üretilecek.

 Okullar sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresindeki mekânlarda yaşayan mahalleli yetişkinlere de hizmet verilecek.

 Okullar, çevresindeki toplumla bütünleşen Öğrenme Merkezleri, Açık Okul haline gelmesi sağlanacak.

‘Okullar Hayat Olsun' projesi ile okulların kültür, eğitim, sanat ve spor alanında mahalle sakinlerine açılması amaçlanmaktadır” dedi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı